O štyri voľné miesta na mestskej polícii sa uchádzalo 225 záujemcov

12.05.2010 Prešov

Prešov 12. mája (TASR) – Mestská polícia v Prešove (MsP) plánuje do leta rozšíriť svoje rady o štyroch nových príslušníkov.
Náčelník MsP Ján Andrejko dnes pre TASR uviedol, že po vypísaní výberového konania zaslalo prihlášky 225 záujemcov, z čoho bolo 50 žien. Výber sa uskutočňuje v niekoľkých etapách, počas ktorých preverujú uchádzačov v rôznych oblastiach pripravenosti na výkon tohto povolania.
\"V prvom rade museli všetci prejsť testami fyzickej pripravenosti, ktoré sú v podstate najhrubším sitom a umožňujú nám vyselektovať tých najzdatnejších. Tie sa uskutočnili koncom minulého týždňa. Z celkového počtu zúčastnených postúpilo do ďalšej fázy výberu 68 mužov a jedna žena, \" konštatoval Andrejko. V ďalšej etape ich preveria zo znalosti slovenskej gramatiky a tí, ktorí splnia požadované kritériá, následne absolvujú psychologické testy. Najlepším štyrom potom ponúknu pracovný pomer.
Náčelník pripomenul, že zvýšenie počtu mestských policajtov plánovali už v minulom roku, ale z dôvodu úsporných opatrení sa nové miesta nevytvorili, to dovolil až tohtoročný rozpočet. \"Po prijatí nových príslušníkov budeme mať k dispozícii 77 policajtov. V rámci našich kompetencií zabezpečujeme rozsiahlu činnosť, ktorá by vytvorila dostatočnú náplň ešte pre ďalších minimálne 20 ľudí, \" doplnil Andrejko.
V náplni MsP je zabezpečovať ochranu verejného poriadku, zdravia a majetku obyvateľov. Vykonávajú kontrolu dodržiavania legislatívy, mestských nariadení, pravidelné monitoringy a pochôdzkovú činnosť na území mesta a rovnako aj preventívno-represívne akcie v spolupráci s Policajným zborom a úradom práce. Základne MsP sa nachádzajú na najväčších sídliskách v meste i centrálnej zóne. Dispečing kamerového systému zabezpečujú zamestnanci na chránených pracovných miestach.
 

Vyberte región

mark